Een koude ochtend met een mooi potje voetbal!

Toegevoegd op 14 april 2019 om 09:53 door Erik Koudijs
Whatsapp Facebook Twitter


Een koude ochtend met een mooi potje voetbal!

Deze week kwam Sportclub Deventer JO13-1 op bezoek in Olst. Het was winters koud, maar ons trouwe publiek was toch weer in grote getale naar het sportpark gekomen om ons aan te moedigen. Ravi werd dertien en het team wilde Ravi natuurlijk graag een mooi winstpartij kado geven. Scheidsrechter Vlaskamp fluit iets na half twaalf voor de aftrap.

Dat SP Deventer niet naar Olst was gekomen om het ons makkelijk te maken werd vanaf het begin duidelijk. Ze zaten er bovenop en de eerste 10 minuten werden we met regelmaat teruggedrongen op eigen helft. Gelukkig bleven we achterin goed onze taken uitvoeren en tot gevaar leidde het optische overwicht dan ook niet, maar de bedoelingen van SP Deventer waren duidelijk: ze zouden ons niets kado geven! In balbezit waren we in het begin,  met name voorin te slordig waardoor we nog niet tot veel aanvallen kwamen. Gaandeweg lukt de opbouw van achteruit steeds beter en werd er zorgvuldiger met balbezit omgegaan en lieten we zien wel degelijk heel aardig te kunnen voetballen. Alex dribbelt sterk in maar wordt vak voor het zestien meter gebied door een verdediger naar het lijkt onreglementair gestopt, maar de scheids vindt het niets en wuift het weg. Het tweede deel van de 1e helft zijn wij de bovenliggende partij. In de 13e minuut leidt dat tot een corner. De kopbal van Nick wordt echter op de lijn geschoten. De terugspringende bal wordt door Stijn vervolgens vol op de pantoffel genomen, maar ook dat schot wordt gepareerd. Drie minuten later is het Jaimey die Thijs vrij zet voor de keeper, maar Thijs staat net buitenspel, maar we laten zien dat we sterker worden. In de 17 minuut wordt door een behendige pass van weer Jaimey Lenn 1 op1 met de keeper gezet, maar Lenn schiet net langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later is het dan toch raak. Jaimey slingert aan de linker kant door de verdediging en ziet Stan vrij staan voor de goal en bedient hem op maat. Stan maakt de 1-0 en scoort daarmee zijn eerste goal van het seizoen. We blijven sterker en hebben een goede fase. Alleen voorin zijn we nog net wat te onrustig, waardoor het lijkt dat we met 1-0 de rust in gaan. Helaas is het een foutje achterin wat SP onnodig de eerste kans geeft en dan zul je altijd zien dat die er dan in een keer in gaat. Met 1-1 gaan we dus naar de limonade. 

Na rust komt Gijs voor Lenn in het veld en ruilt Quinten met Jasper van plaats. We beginnen sterk vanaf de aftrap en bij de eerste de beste aanval zijn we helaas nog niet voor de goal om de goede voorzet binnen te werken. Uit een hoekschop kopt Nick net naast. maar we maken duidelijk dat we voor nets anders dan de winst gaan en SP Deventer heeft een overtreding nodig om de aanval af te stoppen. Jaimey gaat achter de bal staan en de als voorzet bedoelde vrije trap vliegt er vanaf 25 meter zo maar in: 2-1. Toch blijft ook SP Deventer zich kranig verweren en zo ontstaan een mooi voetbalgevecht. In de 39 minuut is het sterk werk van Gijs op het middenveld, waarna hij Jaimey kan bedienen. Die draait in een keer naar binnen en schiet de bal mooi binnen 3-1. Vanaf dat moment gaat SP Deventer 1 op 1 spelen. In de 43 minuut leidt dat tot een corner. Vanuit de afvallende bal wordt geschoten, maar het schot gaat ruim over. Twee minuten later is het onze spits die 1 op 1 met de keeper komt, maar zijn inzet gaat langs de verkeerde kant van de paal. Het gaat wat meer op en neer door het opportunistische spel van SP Deventer. In de 50 minuut geeft Lenn door heel sterk storen zichzelf een prachtige kans, maar opnieuw gaat zijn schot net naast. En dan heeft SP Deventer toch succes als we even niet goed op staan te letten en scoort de 3-2. Wordt het dan toch nog spannend? Een minuut later komt al ons antwoord. Uit een ingooi is het weer de vandaag sterk spelende Jiamey die naar binnen draait en verwoestend uithaalt 4-2. Door de ruimte bij SP Deventer liggen er meer kansen, maar dat weten we niet goed te benutten. SP Deventer weet in de 60e minuut toch nog opnieuw de aansluitingstreffer te maken, maar gelukkig blijft het daarbij en na een paar minuten fluit de goed fluitende scheidsrechter af. Een compliment voor ons team dat ze een stugge tegenstander de baas waren, maar zeker ook een compliment voor onze tegenstander die tot het einde bleven strijden voor een beter resultaat. 

De moeder van Jasper heeft mooie foto's  gemaakt die we bij dit verslag hebben gevoegd. De komende twee zaterdagen (pasen en koningsdag) geen voetbal. Daarna wacht ons op 4 mei om 8.30 uur het Apeldoornse WSV dat vandaag de strijd tussen nr 2 en 3 verloor van Klarenbeek. Dat wordt vast een mooi potje, waarbij naast een sterkte van de tegenstander, ook het vroege tijdstip een extra tegenstander is.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs