Mooie oefenwedstrijd tegen sterke tegenstander

Toegevoegd op 4 oktober 2020 om 15:06 door Erik Koudijs
Whatsapp Facebook Twitter


Zaterdag 3 oktober speelden we thuis een oefenwedstrijd tegen Samenwerkende Jeugd Organisatie Jeugdvoetbal Zuidwolde, kortweg SJO-JVZ. Deze jongens spelen hoofdklasse dus het beloofd een moeilijke pot te worden.

Jurjen doet, ondanks dat het beter gaat met z’n enkelblessure nog niet mee dus we hebben 1 wissel. Binck O. begint op de bank.

We zien al snel dat de tegenstander een ploeg heeft die ook behoorlijk goed kan voetballen. Ze laten de bal snel rond gaan en zitten er bij balbezit direct boven op. We hebben het daar de eerste minuten behoorlijk moeilijk mee en komen dan ook niet echt in ons spel.

Toch komt het eerste kleine kansje na 5 minuten van ons na goed samenspel van Kevin en Kick.

Waar de eerste 10 minuten SJO-JVZ de bovenliggende partij was komen we gedurende de eerste helft wel beter in ons spel, echte kansen krijgen zijn er voor beide partijen echter nog niet.

Binck O. komt er in voor Thomas die na een ongelukkige val last heeft van z’n knie.

Pas in de 20ste minuut komt er een beetje dreiging voor de goal van Roan. Een schot wordt met het hoofd door Milan verwerkt tot een corner. Hoewel het even gevaarlijk dreigt te worden is het toch Roan die simpel de bal kan pakken.

Het is vervolgens 2 minuten later Jan die aan de andere kant nog een kansje krijgt, maar ook zijn schot levert geen doelpunt op.

SJO-JVZ lijkt een hele grote kans te gaan krijgen, een lange bal over rechts komt heel mooi aan bij de rechtsbuiten. Dani was echter goed bij de les en stapte precies op tijd waardoor het buitenspel is.

Niet veel later raakt Dani na een stevig duel geblesseerd en wordt vervangen door Thomas.

In het restant van de eerste helft gebeurt er niet veel meer en we gaan dan ook rusten met 0-0, een terechte stand als je het mij vraagt.

Na rust beginnen we met Bink R. op de bank. Dani start weer op z’n eigen vertrouwde plek links achterin.

Het lijkt erop dat de tegenstander in de rust een peptalk heeft gehad want ze doen er direct een schepje bovenop en beginnen zeer scherp. Dit resulteert al snel in een corner en wat afstandsschoten. Roan pakt alle, maar met name ook de hoge ballen, zeer goed.

Toch moet hij in de 6e minuut een afstandsschot die de linkerbovenhoek in vliegt laten gaan. 0-1

SJO-JVZ blijft vol de druk erop houden en laat ons niet meer in ons spel komen. We staan flink onder druk. Milan en Giel moeten alles uit de kast halen om meer doelpunten te voorkomen. Dit gaat lange tijd goed. In de 16e minuut is er wederom een goede redding van Roan als hij een vrije trap vanaf rand 16 goed pakt. Ondanks het ene doelpuntje verschil heb je niet het gevoel dat we de wedstrijd nog kunnen omdraaien. Bij veel jongens raakt de energie op en SJO-JVZ gaat gewoon door.

In de 20ste minuut komt Bink R. nog in de spits voor Kevin. Zou het nog wat kunnen doen? Daar lijkt het niet op want het is wederom SJO-JVZ die een grote kans krijgt. De linksbuiten komt 1 op 1 voor Roan, die komt goed uit waardoor hij het doel klein maakt en de bal net naast gaat.

Zo blijft het maar 0-1 en blijven we nog een klein kansje houden op een gelijkspelletje.

Een paar minuten voor tijd komt Kevin er weer in voor Kick. Zou onze topscoorder dan nog wat in petto hebben? Helaas niet. Het wordt in de 32ste minuut zelfs nog 2-0 als Roan in een nieuwe 1 op 1 situatie zijn meerdere moet erkennen in de rappe aanvaller.

Het was een lastige maar leerzame wedstrijd. Volgende week staat er weer een competitie wedstrijd op het programma. We moeten dan op bezoek bij Go Ahead. Zij hebben net als ons 3 punten uit 2 wedstrijden.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento