In een goede 1e helft wordt de wedstrijd beslist

Toegevoegd op 11 mei 2019 om 16:52 door Erik Koudijs
Whatsapp Facebook Twitter


In een goede 1e helft wordt de wedstrijd beslist

Vandaag kwam AZC JO13-1 op bezoek in Olst. AZC had uit de laatste 3 wedstrijden 7 punten gehaald en had evenveel tegendoelpunten als wij. Op papier dus een geduchte tegenstander. Bij ons was voor het eerst sinds lange tijd iedereen fit en iedereen had twee keer getraind, dus de trainers moesten kiezen. De eerste helft werd begonnen met Jamie in de goal. Jasper, Milan, Nick en Alex vormde de achterhoede en Thijs, een en Stan begonnen op het middenveld. Stijn, Ravi en Jaimey stonden in de aanval. Vooraf werden de taken van iedere positie nog eens goed doorgenomen en het vertrouwen uitgesproken dat wanneer iedereen zijn taak goed zou uitvoeren het tot een goed eindresultaat zou leiden.

We gingen furieus van start. In de eerste drie minuten creëerden we al 3 kansen. Die gingen er nog niet in, maar even later is het wel raak wanneer Thijs op het middenveld het duel wint en Stijn inspeelt. Die speelt de bal goed op de doorgelopen Thijs en die scoort de 1-0. Vanaf de aftrap voeren we gelijk de druk weer op en zitten er boven op. De een na de andere aanval rolt over het veld en AZC weet even niet wat ze overkomt. Vanuit de achterhoed wordt steeds goed opgebouwd en we vinden steeds goed de vrije man op het middenveld. Alex stoomt een aantal keren lekker op, kortom er gaat een wervelwind over het veld. Jaimey komt aan de linkerkant sterk de zestien in en bedient Ravi op maat en die schiet de 2-0 binnen. Een droomstart! Maar de koek is nog lang niet op. We voeren de druk alleen maa verder op en creëren veel kansen. Een vrije trap van Jaimey gaat op de lat, Ravi schiet de bal in handen van de keeper. Dan is het Jaimey die aan de rechterkant de bal oppikt.Stijn start met lopen en corrigeert zichzelf goed en voorkomt buitenspel daardoor. Jaimey crosst de bal fantastisch en stuurt Stijn de diepte in en die aarzelt 1 op 1 met de keeper niet en zet de 3-0 op het bord. En dat alles binnen een kwartier. Dan worden Stan en Jasper gewisseld voor Gijs en Quinten. We blijven ons ding doen en voetballen heerlijk verder. Voor de vele toeschouwers is het dan ook een plezierig verblijf zo in het zonnetje langs de lijn. In het tweede deel van de 1e helft temporiseren we iets meer en vooral in de achterhoede wordt dit door de samenwerking Jamie, Nick en Milan mooi uitgevoerd. Bij de vierde goal is het Quinten die zeer attent reageert op de voorzet en met zijn linker been de bal in de uiterste hoek tegen het net aan schiet 4-0. Met deze stand gaan we naar de limonade.

In de rust wordt Lenn gewisseld voor Stan en komt Jasper er in voor Ravi. Er wordt benadrukt dat we vooral onze eigen taken ook in de tweede helft moeten blijven uitvoeren. Het risico zit vooral wanneer iedereen steeds meer alleen maar naar voren gaat lopen om ook zijn of haar doelpuntje mee te pikken en daardoor zijn taken verzaakt. We starten uitstekend en Jaimey krijgt gelijk al een kans, maar niet elke bal gaat er in. Maar blijkbaar is dit wel het signaal dat een aantal spelers denkt dat het ook de tweede helft makkelijk zal gaan. We zien steeds vaker dat mee aanvallen makkelijker gaat dan mee verdedigen. Azc krijgt daardoor steeds meer ruimte en dringt steeds vaker aan. Het niet goed verdedigen wordt dan even later ook genadeloos afgestraft en AZC maakt de 4-1. Het enthousiasme keert daardoor terug bij AZC en ze willen meer. Wij hebben van de situatie niets geleerd en blijven heel slordig voetballen en vergeten vooral onze verdedigende posities in de omschakeling in te nemen. Thijs en Alex worden gewisseld en Lenn en Jasper keren terug in het veld. Er ontstaan een slechte en rommelige periode voor ons, waarin Nick en Jamie het team redden door de een na de andere goede redding en ingreep. Bij een mooie aanval van ons spat het schot van Jaimey uiteen op de paal. Dan is het in de 54e minuut toch weer AZC dat scoort 4-2. Het slotakkoord is echter voor ons. We herpakken ons goed en komen niet meer in gevaar. In een van de laatste aanvallen is het dan toch eindelijk ook Jaimey die zijn doelpuntje meepikt en de eindstand op 5-2 zet. De tent fluitende scheidsrechter laat nog een paar munten doorspelen, maar besluit dan dat het genoeg is en fluit af.

Al met al een geweldige eerste helft en een veel mindere tweede helft, waarin de overwinning echter geen moment in gevaar is geweest. Dit is wel een mooie leerervaring voor de jongens. Blijf gewoon je taken uitvoeren en speel de wedstrijd op die manier geconcentreerd uit, ipv van uit positie te gaan voetballen en teveel op zoek te gaan naar doelpunten. Volgende week krijgen we de lastige laatste uitwedstrijd tegen Schalkhaar JO13-2 dat slechts 2 punten onder ons staat en dus ook nog steeds kampioen kan worden. Maar eerst gaan we dinsdag  weer lekker trainen en spelen we woensdag een oefenwedstrijd tegen de koploper van de derde divisie Rohda Raalte JO13-1. Twee koplopers tegen elkaar. Alleen zitten er twee klassen verschil tussen. Eens kijken of we er toch een leuke partij van kunnen maken!

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs