magento

JO13-1 wint 1e competitie wedstrijd van NIeuwleusen

Toegevoegd op 21 september 2020 om 11:56 door Erik Koudijs
Whatsapp Facebook Twitter


Na een sterke voorbereiding met veel goede beker- en oefenwedstrijden begon vandaag dan eindelijk de competitie. Onze tegenstander van vandaag is Nieuwleusen. Zij hadden een iets minder goede voorbereiding gehad: van de 3 bekerwedstrijden wisten ze er slechts 1 weten te winnen.

Toch zou het een gevaarlijke tegenstander kunnen zijn omdat ze veel fysiek sterke, tweedejaars spelers hebben. Wij moesten het doen zonder Jurjen die last heeft van een enkelblessure. Als vervanger was Thijs van Oeveren bij ons aangesloten.

We begonnen de dag met het maken van een elftalfoto omdat vandaag eindelijk iedereen erbij was.

Ondanks de matige warming-up, waarbij de jongens met veel dingen bezig zijn behalve de wedstrijd, krijgen we al binnen enkele minuten een grote kans als Levi Kevin vrij voor de keeper zet met een goede lange bal. Kevin weet deze kans echter niet te verzilveren mede door goed keeperswerk van onze tegenstander. In de 5eminuut is het weer Kevin die een grote kans krijgt na een voorzet van de Thomas. In de 9e minuut is het dan vervolgens Thomas zelf die nog een klein kansje krijgt maar ook dit wordt geen doelpunt en de stand blijft 0-0.

Tot dan toe had de tegenstander nog niet voor heel veel gevaar gezorgd maar daar komt in de 10e minuut verandering in. Gelukkig was Roan zeer attent en voorkomt door goed uit te komen dat we op achterstand komen. In de 12e minuut zijn we gelukkig zelf degene die het eerste doelpunt maken. Levi benut een strafschop nadat Binck O. na een goede actie in de 16 wordt gevloerd.

We krijgen enkele minuten later wederom een grote kans als kick met een mooie steekpass Kevin alleen voor de keeper zet. Helaas werd de goede loopactie niet beloond en blijft het 1-0.

Langzaamaan wordt de tegenstander ook steeds iets gevaarlijker. Doordat wij voornamelijk op de helft van de tegenstander spelen ligt er veel ruimte achter onze verdediging. Hier weet Nieuwleusen in de 20e minuut van te profiteren. Een lange bal vanaf links wordt achter Dani gelegd waarna de rappe rechtsbuiten vrij voor Roan komt te staan en netjes afmaakt. 1-1.

Gelukkig laten we de koppies niet hangen en voetballen we goed door. Het is wederom Kevin die na een steekpass van Kick en na een mooie combinatie met Kick 2 mooie kansen krijgt maar het net niet weet te vinden. Uiteindelijk weet Kevin in de 22e minuut een vrije trap van Levi wel af te maken en heeft ie zijn welverdiende doelpuntje dan toch te pakken. 2-1.

Helaas weten we deze voorsprong niet lang vast te houden. Een snelle counter van de tegenstander en een mooi schot van afstand zorgt ervoor dat de stand binnen enkele minuten alweer gelijk is. 2-2.

Toch gaan we met een voorsprong de rust in. Levi schiet een vrije trap vanaf rand 16 strak in de kruising. 3-2. De eerste helft was ons spel beter als dat van de tegenstander. Toch bleven ze erg gevaarlijk met de lange ballen. Gelukkig konden Victor, Dani, Giel en Milan en Roan meer doelpunten voorkomen.

In de rust vervangt Bink R. Binck O. ook sluit Niels Wunderink voor de zekerheid aan omdat Roan last heeft van een vinger.

De 2e helft voetballen we gewoon weer lekker verder zoals we dat voor rust ook deden. We werken hard, zetten snel druk bij balverlies en weten ons, na wat tips van Erik, na rust ook beter te wapenen tegen de lange ballen van de tegenstander.

We weten veel kansen te creëren maar deze helaas niet af te maken waardoor het lang spannend blijft. In de 18e minuut van de 2e helft lijken we dan eindelijk de beslissende te maken. Kevin tikt de bal, na een hele fraaie combinatie-aanval van Jan, Kick en Bink, in het netje maar wordt afgefloten voor buitenspel.

We gaan nog 1 keer wisselen, Thijs vervangt Victor als rechtsback. Met 3-2 op het scorebord en nog tien minuten te spelen begint de spanning verder op te lopen. Beide partijen krijgen nog wat kansen maar het is Bink R. die met een zeer fraai afstandsschot in de 27eminuut de 4-2 maakt en ons daarmee op een veilige voorsprong zet.

de voorsprong wordt in de 29e minuut zelfs nog groter als Levi wederom een vrije trap vanaf 16 meter onderkant lat binnen schiet. 5-2, de punten zijn binnen.

We hebben de lijn van de goede voorbereiding gelukkig door kunnen trekken. Als we zo doorgaan met goed voetballen en hard werken kunnen we het nog ver schoppen in deze competitie.

De volgende tegenstander is Diepenveen, we gaan zien hoe het verder gaat……..

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento