magento

Diepenveen uit, altijd lastig

Toegevoegd op 27 september 2020 om 15:51 door Bjorn Legebeke
Whatsapp Facebook Twitter


Op zaterdag 26 september 2020 was onze 2e competitiewedstrijd uit tegen Diepenveen. Onze gastspeler Tian Fu van Mierlo vervangt Jurjen vanwege een blessure. Vandaag beginnen Tian Fu en Dani op de bank. 

Om 11.00 uur klinkt het beginsignaal.

Diepenveen komt beter dan ons uit de startblokken en maakt het ons gelijk lastig. Doordat wij de posities niet goed bezetten krijgt Diepenveen de kans om makkelijk op te bouwen. Al in de 4e minuut krijgt Diepenveen hun 1e kans op een doelpunt. Deze gaat gelukkig net naast het doel. Dan gaat het helaas toch al in de 7e minuut mis. Doordat onze verdediging nog lijkt te slapen krijgt een aanvaller van Diepenveen de kans om te schieten. Helaas kan Roan het schot niet keren en staan we achter met 1-0. De minuten daarna lukt het ons niet om grip te krijgen op de wedstrijd en zijn we elke keer een stapje te laat. Dan toch maar een wissel in de 19e minuut om te proberen om de verdediging op orde te krijgen. Thomas mag op de bank plaats nemen en Dani komt linksachter te spelen.

Het lijkt erop dat we iets meer voetbal kunnen laten zien maar er is toch nog teveel balverlies waardoor de druk van Diepenveen blijft. Dan in de 21e minuut krijgen we een vrije trap na een overtreding op Levi. Net buiten het strafschopgebied mag Bink de bal neerleggen. Het schot op goal van Bink is dusdanig hard dat de keeper van Diepenveen geen grip op de bal krijgt en het is gelukkig 1-1.

Direct in de minuut daarna wordt er door onze verdediging slecht uitverdedigd waardoor Roan naar de zijkant van het strafschopgebied moet uitkomen. Een speler van Diepenveen kan een voorzet gegeven waardoor er een schot op goal komt. Het schot lijkt niet krachtig genoeg en Milan probeert in een uiterste poging de bal nog weg te werken maar de bal is al achter de doellijn. We staan weer achter met 2-1.

Het lukt ons nog steeds niet om goede aanvallen op te zetten, druk op de bal te geven en een duel aan te gaan. Het lijkt erop dat we wat teveel onder de indruk zijn van de tegenstander. Diepenveen blijft gevaarlijk doordat ze overwicht houden op het middenveld. Ook de snelle buitenspelers van Diepenveen maken het ons lastig. Dan toch maar een wissel in de 29e minuut. Kevin mag even rust nemen en Thomas komt erin en mag linksbuiten gaan spelen. Bink neemt de positie van Kevin over in de spits.

Op slag van rust is er een doorgebroken speler van Diepenveen en gaat alleen op Roan af. Roan komt uit en maakt zich groot. De aanvaller van Diepenveen schiet de bal langs Roan maar ook gelukkig langs de goal. Ruststand 2-1.

In de rust probeert Erik met een peptalk en gerichte informatie de jongens weer op het goede spoor te krijgen. Dan begint de 2e helft. Levi is gewisseld voor Tian Fu. Kunnen we het de 2e helft beter oppakken? In het begin lijkt het toch wel wat lastiger om weer goed in de wedstrijd te koen. We zijn iets feller in het spel maar er mag nog wel een tandje of 2 bij geschakeld worden. We mogen een hoekschop nemen in de 44e minuut. Deze wordt door Jan voor de goal geslingerd. Er ontstaat een klutssituatie voor de goal van Diepenveen. Een schot van Bink gaat via de tegenstander in de goal, het is 2-2.

Dit is het moment om door te zetten en de wedstrijd om te keren. Helaas werkt de scheidsrechter niet helemaal mee en ziet enkele overtredingen die op onze spelers gemaakt worden niet, evenals de vlag die door onze grensrechter omhoog gaat bij buitenspel. Dit wordt echter wel door hem gezien als het aan de kant van Diepenveens is. In de 49e minuut wordt het 3-2 door een goede aanval van Diepenveen. We lopen weer achter de feiten aan.

Direct daarna komt er weer een kans voor Diepenveen die ze krijgen door een foute opbouw binnen onze verdediging. Dit schot gaat gelukkig via de paal over de achterlijn. We proberen toch de draad weer op te pakken en het gaat steeds wat beter. Is er nog voldoende tijd om gelijk te maken of heel misschien wel met de winst naar huis te gaan?

In de 55e minuut wordt Binck gevloerd in het strafschop gebied van de tegenstander. Iedereen kijkt gelijk naar de scheidsrechter, dit is toch zeker een penalty???????? Maar de scheidsrechter ziet het anders en geeft er geen penalty voor.

Het spel gaat door en Diepenveen krijgt een vrije trap die goed door Roan wordt gepakt. Het gaat nu aardig gelijk op. Er komt een mooie pass op Levi die goed breed speelt richting Kevin. In de 58e minuut maken we gelijkspel 3-3. Even houden we de adem in want de grensrechter van Diepenveen vlagt voor buitenspel. De scheidsrechter wijst naar de middenstip. Pfffff, gelukkig maar.

Er worden nog wissels doorgevoerd om te kijken of we de winst nog binnen kunnen slepen. Kevin komt er in voor Bink en Levi komt er voor Kick in. In de loop van de 2e helft zien we toch eindelijk de felheid en het niveau dat we gewend zijn. De bal gaat van de ene kant van het veld naar de andere kant en er zijn kansjes over en weer. Ondertussen zitten we al ver in blessuretijd. Dan is er een overname van Diepenveen op de rand van ons eigen strafschopgebied. Een goed schot in de lange hoek laat Roan kansloos. 4-3 in de 64e minuut. Een laatste aanval van ons resulteert helaas niet tot een doelpunt. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een mooie wedstrijd waarbij we pas laat op stoom kwamen. Hadden we maar direct vanaf de 1e minuut zo gevoetbald als in de laatste minuut………

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento