magento

JO13-1 door naar de volgende ronde voor de beker

Toegevoegd op 14 september 2020 om 20:09 door Bjorn Legebeke
Whatsapp Facebook Twitter


Zaterdag 12 september stond de derde bekerwedstrijd op het programma. Ditmaal was Helios JO13-1 de tegenstander. Net zoals vorige bekerwedstrijd mochten we deze wedstrijd weer uitvechten op ons eigen veld. Vandaag is Thomas afwezig waardoor vanuit JO13-2 Jasmijn Koldewijn mag aansluiten.

Om 9.00 uur begint de wedstrijd en komen we er al direct achter dat er een snelle speler in de voorhoede en in de achterhoede bij Helios zitten. Deze zouden het ons nog wel eens lastig kunnen maken.

Als snel wordt de voorwaartse gang ingezet en is er direct al een schot van Binck O. die net het doel mist. De spelers van SCO hebben er zin aan en houden de druk op de verdediging van de Helios. En dan komt de bal via Jan voor de voeten van Milan die met het verlossende schot komt. Hiermee is ons eerste doelpunt een feit.

Helios neemt de aftrap en al binnen 2 minuten is het Kevin die alleen op de keeper afgaat. Door een kluts met de keeper gaat de bal helaas niet in het doel.

In de komende minuten gaat het hard met de doelpunten en binnen 10 minuten staan we alweer voor met 4-0. Het wordt 2-0 door een kopbal van Bink R. vanuit een corner van Levi, 3-0 door een afstandsschot van Jan vanaf de rand van het strafschopgebied en 4-0 mooi afgewerkt door Kevin na een goede pass van Binck O.

Er wordt goed druk gezet op de verdediging van Helios waardoor ze er niet goed uitkomen en wij de bal keer op keer veroveren. Hieruit volgen een paar goede kansen echter zonder resultaat.

Helios blijft het proberen en na een lange pass op de snelle voorhoede speler van Helios gaat hij alleen op onze keeper Roan af. Roan komt uit tot de rand van het strafschopgebied. De aanvaller van Helios kiest er voor om met snelheid langs de keeper te gaan. Roan duikt naar de bal maar mist de bal op een haar na. De verdediging van SCO is goed mee teruggelopen maar helaas kan ook Dani net niet het doelpunt voor Helios voorkomen. Het is nu 4-1.

Zou dit de ommekeer voor Helios zijn…………………??

Daar lijkt het echter nog niet op want we zijn snel alweer op de helft van Helios aan het spelen. Een overtreding van Helios wordt bestraft met een vrije trap. Levi pakt de bal en neemt een aanloop en schiet…... Helaas mist het schot wat precisie en kracht waardoor de keeper van Helios deze eenvoudig kan oppakken.

Kort voor de rust is er een hele mooie aanval vanaf onze eigen helft waardoor Kevin een schot op de goal van Helios kan proberen. Dit schot wordt afwend door de keeper waardoor we een hoekschop mogen nemen. Levi schiet de bal voor en de bal gaat als door een flipperkast door het strafschopgebied totdat de bal weer voor de voeten van Milan komt en hem in de touwen jaagt, 5-1.

Dan is de 1e helft voorbij waarbij er op het eind Helios nog iets meer grip op de wedstrijd krijgt. Als de 2e helft ook zo gaat dan wordt het nog genieten.

In de rust word Jurjen gewisseld voor Jasmijn en mag Victor het veld betreden voor Levi.

Na 3 minuten in de 2e helft is het alweer raak. Ditmaal een doelpunt van Kick door een goede overname van Binck O. Hij zet een mooie combinatie op met Kick waardoor Kick alleen op de keeper afgaat. Hij schuift de bal met de nodige precisie langs de keeper in de hoek van het doel, 6-1.

Dan sluipt er wat nonchalance in het team waardoor Helios kan profiteren van het balverlies van SCO en kunnen daardoor wat meer aanvallen opzetten. Hierdoor wordt er wat meer op onze eigen helft gevoetbald. Roan krijgt hierdoor wat meer te doen en moet zich wat vaker met het spel bemoeien. Samen met de verdedigers Dani, Milan, Giel en Jasmijn weten ze goed stand te houden.

Na een tijdje is het wel weer leuk geweest en krijgen we weer wat meer grip op de wedstrijd en er komen weer wat kansen. Na een mooie combinatie met Kick, geeft Milan een scherpe pass op Binck O. Helaas gaat het schot van Binck O. net naast.

Dan toch nog een uitbraak van Helios over de rechterkant met die snelle aanvaller. Gelukkig staat Roan niet te dromen en kan hij de bal onderscheppen.

Na een paar minuten wordt de verdediging van Helios weer op de proef gesteld. Een serie van aanvallen en door goed druk te zetten komen er weer meer kansen. Door onderscheppingen van Jan en Binck O. kan Kevin er 2 verzilveren met een goal.

Een laatste stuiptrekking van Helios wordt goed verdedigd door Dani. Einduitslag is 8-1.

Het was een leuke wedstrijd waar er goed is druk gezet op de helft van de tegenstander. Goed voetbal van achteruit, waarbij de aanvallen steeds beter en mooier werden uitgevoerd. En ook blijven voetballen toen het even wat minder ging.

Op naar de volgende tegenstander in de strijd om de beker. Benieuwd wie dat gaat worden.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento