magento

JO13-1 wint ook de 2e bekerwedstrijd!

Toegevoegd op 6 september 2020 om 10:44 door Erik Koudijs
Whatsapp Facebook Twitter


Zaterdag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma. Vorige week werd de uitwedstrijd bij Voorwaarts Twello met 3-1 gewonnen. Nu stond het treffen met Witkampers JO13-1 op het programma. Bink kon er helaas nog niet bij zijn, dus moesten we de klus met 12 man proberen te klaren. Milan had donderdag niet kunnen trainen, dus begon op de bank.

Dat betekende dat we in de volgende opstelling begonnen: Roan op goal, Victor RA, Jurjen en Giel centraal achterin, Dani LA, Kick RM, Levi MM, Jan LM, Binck RV, Kevin Spits, Thomas LV. Eigenlijk stonden er dus 9 onder 12 spelers en maar 2 onder 13 spelers op het veld.

Witkampers liet vanaf de aftrap zien dat ze er zin in hadden en maakte het ons gelijk moeilijk. We moesten dus volop de strijd aan, maar dat lukt e ons in het begin maar moeilijk. In de 5e minuut beland de bal vanuit een aanval van Witkampers bij onze keeper. Roan speelt met een mooie pass door de as de vrijstaande Jan in. Jan draait goed uit en stuurt met een splijtende pass Levi de diepte in. Na een lange sprint twijfelt hij in de buurt van de keeper geen moment en schiet de bal mooi binnen 1-0. Dat geeft ons wat lucht en vanaf de aftrap van Witkampers zetten we volop druk en veroveren de bal en kunnen weer in de aanval. Na wat gerommel voor de goal, beland de bal van Jan bij Binck, die dit kansje graag benut 2-0.

Witkampers is echter niet van plan zich snel over te geven en in de 7 minuut moeten we een corner toestaan. Roan staat echter goed op zijn post en plukt de bal zo uit de lucht. Maar het is duidelijk dat we alle zeilen bij moeten zetten. Dani, Giel, Jurjen en Victor hebben het druk in de verdediging en in de 9e minuut is het de uitstekende rechtsbuiten van Witkampers die Dani passeert en de 2-1 aantekent. We zijn van slag en ons voetbal wordt er niet beter op. In balbezit leiden we vaak slordig balverlies. Uit zo’n moment kan Witkamers in de omschakeling dwars door de as de aanval opzetten en is ook Roan uiteindelijk kansloos 2-2.

Gelukkig komen we een minuut later alweer op voorsprong uit een vrije trap van Levi. De keeper weet de bal nog wel tegen te houden, maar de terugspringende bal is een prooi voor Kevin. Een echt spitsengoaltje! Het spel blijft de verdere 1e helft steeds op en neer gaan. We zitten er voorin en op het middenveld niet kort genoeg op, waardoor we Witkampers keer op keer toch kans geven weer in de aanval te komen. Maar uiteindelijk lukt het ons de rust met een voorsprong te bereiken.

In de rust worden de puntjes even op de i gezet. Milan komt weer naast Giel te spelen. Jurjen verhuisd weer naar LA en Victor naar LM. Binck gaat er even uit en Jan schuift door naar RV.

 

Toch begint Witkampers beter aan de 2e helft en weer weten zijn in de 32e minuut langszij te komen 3-3. Dat betekent dat we weer vol aan de bak moeten en vanaf dat moment lukt het ons toch steeds beter om op de helft van de Witkampers te blijven. In de 36e minuut maakt de keeper en foutje, waardoor wij in de zestien een indirecte vrije trap mogen nemen. Milan tikt de bal aan en Levi schiet hem vervolgens snoeihard binnen 4-3. Weer komen we op voorsprong. In de 40e minuut is het Kevin die uit een rommelige situatie voor de goal de bal leep over de keeper in de goal weet te spelen 5-3. Zou dit de genadeklap voor Witkampers zijn? We komen steeds vaker in de aanval, maar in de 45e minuut zetten we voorin niet goed druk en staat het achterin niet helemaal goed, waardoor Witkampers de bal diep achter onze verdediging kan spelen en uit deze counter toch weer een aansluitingstreffer maakt 5-4. We rechten onze rug en vanaf dat moment worden we toch steeds dwingender in ons spel. Thomas is steeds dreigender aan de linkerkant en Jan wordt aan de rechterkant steeds de ruimte in gestuurd door Kick. Achterin zijn Roan en Milan bij elke uitval van Witkampers paraat. Vijf minuten voor tijd valt de beslissing en scoren wij de 6-4. Twee minuten voor tijd scoren we nog een keer. Kevin jaagt goed op, waardoor we de bal kunne veroveren. Het schot wordt door de keeper niet goed verwerkt en nu is het Binck die dat buitenkansje wel weet te waarderen. En zo winnen we ook onze 2e bekerwedstrijd. We hebben veel mooie dingen gezien, maar ook een paar leerpunten. Daar gaan we deze week weer aan werken en dan kijken we volgende week thuis om 9.00 uur tegen Helios of weer dat weer om kunnen

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento